Alarmsysteem kopen

Op zoek naar een betaalbaar en gebruiksvriendelijk alarmsysteem? Koop dan een AJAX alarmsysteem. 

AJAX Alarmsysteem kopen

Waarom een alarmsysteem kopen? Er wordt toch niet veel meer ingebroken.. Het klopt dat het aantal inbraken redelijk gelijk blijft en zelf daalt. Dit neemt niet weg dat er nog vaak wordt ingebroken, vooral in vakantieperioden. Maar ook kun je met een alarmsysteem preventief ongewenste mensen buiten de deur houden en is het mogelijk om woongemak toe te voegen aan de woning. Woongemak dan worden toegevoegd door gebruik te maken van slimme functies binnen het alarmsysteem. Zo zijn er voldoende redenen om een alarmsysteem te kopen.

Alarmsysteem met meldkamer?

Vanuit het verleden werden alarmsystemen vrijwel altijd aangesloten op een meldkamer, ook omdat dit in sommige gevallen moest van de verzekeraar. Vandaag de dag zien we met de komst van IP-alarmsystemen dat een meldkamer niet meer nodig is, je kan immers met je telefoon je woning bewaken. Dit bespaard dan ook weer op maandelijkse kosten. Het is overigens wel mogelijk om het AJAX alarmsysteem aan te sluiten bij diverse meldkamers in Nederland. 

Alarmsysteem met maandelijkse kosten?

Het AJAX alarmsysteem heeft vrijwel geen onderhoud nodig, mits goed geplaats en geconfigureerd. Ook doordat een alarmsysteem steeds betaalbaarder wordt is huren van een alarmsysteem niet altijd nodig. Het onderhoud aan het systeem is beperkt, een preventieve check van eens per 2 jaar is voldoende. Wel dienen de batterijen vervangen worden, afhankelijk van het gebruik eens per jaar of eens per 2 jaar. 

Let wel op, het is en blijft techniek, ook de installatie en configuratie is belangrijk.

Alarmsysteem Installatie

Voor een alarmsysteem zijn twee principes van toepassing. Dit betekend een bedraad of draadloos systeem. Het bedrade systeem is betrouwbaar en veilig, dit zijn hele stabiele systemen, het enige nadeels is dat de aanleg veel werk, tijd en geld kost. Het voordeel van een draadloos is dat deze eenvoudig is te installeren, dit vooral omdat er geen draden getrokken hoeven te worden. 

De techniek van draadloze systemen is de laatste 5 jaar sterk verbeterd, de signalen zijn goed en stabiel, de IP-technieken zijn opgenomen waardoor het systeem op afstand te bedienen is via het internet. 

Voor de installatie zijn er een drietal stappen die doorlopen worden. Voor de monteurs die deze werkzaamheden vaker uitvoeren gaat dit een stuk sneller dan voor iemand die dit voor de eerste doet. 

Stap #1;

Het ophangen de hub (basisstation). De hub dient in de buurt te hangen waar stroom en internet aanwezig is.  Daarna alle muursteuenen van de onderdelen ophangen; van de magneetcontacten,  bewegingsmelders, sirene en eventueel bradndmelders. 

Stap #2; 

Het activeren van het systeem, door de hub van spanning en internet te voorzien. Daarna kunnen alle onderdelen worden ingeschakeld, worden toegevoeg en worden geplaatst in de reeds opgehangen muursteun. 

Stap #3; 

Als het systeem online is, alle onderdelen zijn toegevoegd en zijn vastgeklikt in de muursteunen dan is het mogelijk om alle onderdelenen te configureren. Deze configuratie is heel divers, het is bijvoorbeeld in te stellen dat er lampen in de woning aangaan als het alarmsysteem wordt in of uitgeschakeld. Ook is in te stellen hoe hard en lang de sirene aangaat bij een alarm. 

Als alle drie de bovenste stappen zijn doorlopen dan is het systeem gereed voor gebruik. Eventuele aanpassingen of toevoegingen kunnen later eenvoudig worden doorgevoerd.

Gebruik van het AJAX Alarmsysteem

Het AJAX alarmsysteem is eenvoudig in gebruik, het systeem is krachtig en heeft veel mogelijkheden. Ondanks de vele mogelijkheden een duidelijke interface en is de bediening eenvoudig, dit zowel via de app als via de fysieke onderdelen. Via de app op je telefoon is het systeem te configureren en beheren. 

Via de app op te telefoon kun je het systeem in of uitschakelen, dit ook via een fysiek bedienpaneel. In-/ of uitschakelen kan bijvoorbeeld ook met geo fencing, dit is in te stellen in de configuratie. Daarnaast kun je via de app zien welke zone een alarm geeft en je kan alle informatie van de modules zien en eventueel configureren.

Welke functie heeft het AJAX Alarmsysteem nog meer?

Het AJAX alarmsysteem heeft meerdere mogelijkheden. Zo is het systeem niet alleen te gebruiken als alarmsysteem maar ook voor domotica. Onder domotica verstaan we het toevoegen van gemak, veiligheid en klimaat verbetering in de woning. 

Een voorbeeld hiervan is dat via de app het mogelijk is om lampen te schakelen of de gordijnen te sluiten of te openen, er wordt veel gemak en veiligheid toegevoegd. 

Ajax PLUS KIT 1 ZWART: Hub 2

Meer informatie is ook te vinden via de AJAX Alarmsysteem website.